ŠKOLA NEGE I LEPOTE

KOZMETIČAR

Kurs za kozmetičara obuhvata osposobljavanje kandidata za obavljanje kozmetičkih tretmana lica i vrata. Kurs obuhvata obuku o kozmetičkim sirovinama, koža, funkcija kože, tipovima kože, promene na koži, tehnika određivanja tipa kože, stručni pregled lica i vrata.

PEDIKIR I MANIKIR

Kurs pedikira i minikira obuhvata osposobqavanje za obradu stopala, nokta i nokatne regije    ( anatomija šake i stopala, histologija kože, obrada noktuju ruke i noge, žuljevi i kurije oko, turpijanje i lakiranje noktiju, odstranjivanje zadebljanja na petama, masaža {ake i stopala itd). Ukupni fond časova je 60 i realizuje se u periodu od 2 meseca. Polaznik mora izvaditi sanitarnu knjižicu (Bulevar despota Stefana 54) koja mora biti u salonu dok se praktično-teorijska obuka ne završi. Polaznik je dužan da obezbedi materijal za rad. Obavezna dokumentacija je ista kao i za sva ostala zanimanja.

NADOGRADNJA NOKTIJU

Kurs nadogradnje noktiju podrazumeva odlično poznavanje manikira. Kurs obuhvata osposobljavanje za nadogradnju noktiju veštačkim tipsama (dizajn tipsi, oblikovanje tipsi, priprema akrilnih noktiju, manikir, stavljanje noktiju, uklanjanje i dorada tipsi, stavljanje UV gela u tri faze, oblikovanje i jačanje noktiju, korekcija veštačkih noktiju, skidanje veštačkih noktiju).Polaznik mora izvaditi sanitarnu knjižicu (Bulevar despota Stefana 54) koja mora biti u salonu dok se praktično-teorijska obuka ne završi. Ukupni fond časova je 20 i realizuje se u roku od 2 nedelje u zavisnosti od slobodnog vremena polaznika i u dogovoru sa salonom. Polaznik je dužan da obezbedi materijal za rad. Obavezna dokumentacija je ista kao i za sva ostala zanimanja.

IZLIVANJE NOKTIJU

Kurs izlivanja noktiju podrazumeva odlično poznavanje manikira. Kurs obuhvata osposobljavanje za izlivanje veštačkih noktiju putem gela ( priprema nokta za izlivanje, turpijanje i oblikovanje, postavljanje šablona za izlivanje nokta, nanošenje osnovnog gela-izlivanje, ostale faze u postupku izlivanja noktiju, trajni frenč, gelovi u boji, gliteri i cirkoni, iscrtavanje itd). Ukupni fond časova je 20 i realizuje se u roku od 2 nedelje u zavisnosti od slobodnog vremena polaznika i u dogovoru sa salonom. Polaznik mora izvaditi sanitarnu knjižicu (Bulevar despota Stefana 54) koja mora biti u salonu dok se praktično-teorijska obuka ne završi. Polaznik je dužan da obezbedi materijal za rad. Obavezna dokumentacija je ista kao i za sva ostala zanimanja.

DEPILACIJA

Kurs depilacije obuhvata osposobljavanje za rad sa toplim i hladnim voskom (kozmetičke sirovine, depilatori, hemijski depilatori, dezinfekcija, sterilizacija, dermatologija, koža, sastav, funkcija kože, promene na koži, bolesti i anomalije na koži, građa i sastav dlake, voštani depilatori; topli i hladni vosak, depilacija nogu, prepona, abdomena, podpazušne duplje, ruku, nausnica, obrva, epilacija). Ukupni fond časova je 40 i realizuje se u periodu od 2 meseca. Polaznik mora izvaditi sanitarnu knjižicu (Bulevar despota Stefana 54) koja mora biti u salonu dok se praktično-teorijska obuka ne završi. Na kraju kursa se polaže ispit za proveru stručne osposobljenosti na osnovu koga se dobija sertifikat stručne osposobljenosti za obavljanje poslova depilacije. Obavezna dokumentacija je ista kao i za sva ostala zanimanja.