Pedikir

PEDIKIR

Kurs za pedikira obuhvata obradu stopala, noktiju i nokatne regije noge ( anatomija stopala, histologija kože, oboljenja noktiju,  oblikovanje noktiju, lakiranje, žuljevi, kurije oko, urastanje nokta, masaža stopala, upotreba alata i pribora, itd). Kurs traje 2 meseca, 40 časova u zavisnosti od slobodnog vremena polaznika i u dogovoru sa salonom. Polaznik mora izvaditi sanitarnu knjižicu (Bulevar despota Stefana 54) koja mora biti u salonu dok se praktično-teorijska obuka ne završi. Polaznik je dužan da obezbedi materijal za rad. Obavezna dokumentacija je ista kao i za sva ostala zanimanja.

PEDIKIR I MANIKIR

Kurs pedikira i minikira obuhvata osposobljavanje za obradu stopala, nokta i nokatne regije    ( anatomija šake i stopala, histologija kože, obrada noktuju ruke i noge, žuljevi i kurije oko, turpijanje i lakiranje noktiju, odstranjivanje zadebljanja na petama, masaža šake i stopala itd). Ukupni fond časova je 60 i realizuje se u periodu od 2 meseca. Polaznik mora izvaditi sanitarnu knjižicu (Bulevar despota Stefana 54) koja mora biti u salonu dok se praktično-teorijska obuka ne završi. Polaznik je dužan da obezbedi materijal za rad. Obavezna dokumentacija je ista kao i za sva ostala zanimanja.

PEDIKIR I MANIKIR SA NADOGRADNJOM NOKTIJU

Kurs pedikira i manikira sa nadogradnjom noktiju obuhvata osposobljavanje za obradu stopala, nokta i nokatne regije kao i nadogradnju noktiju (anatomija šake i stopala, histologija kože, obrada noktiju ruke i noge, nadogradnja noktiju, turpijanje i lakiranje noktiju, odstranjivanje zadebljanja na petama, masaža šake i stopala itd). Ukupni fond časova je 70 i realizuje se u periodu od 2 meseca. Polaznik mora izvaditi sanitarnu knjižicu (Bulevar despota Stefana 54) koja mora biti u salonu dok se praktično-teorijska obuka ne završi. Za nadogradnju noktiju polaznik je dužan da obezbedi materijal. Na kraju kursa se polaže ispit za proveru stručne osposobljenosti na osnovu koga se dobija sertifikat stručne osposobljenosti za pedikira manikir sa nadogradnjom noktiju.