ženski frizer

Kurs za ženskog frizera obuhvata osposobljavanje za rukovanje priborom i alatom u salonu, šamponi, puderi, regeneratori, preparati za trajnu ondulaciju kose, građa i sastav dlake, bolesti kose, nega kose, pranje kose, masiranje glave, četkanje i češljanje kose, oblikovanje frizure, šišanje prema obliku lica, bojenje kose, izvlačenje pramenova, feniranje, punđe, organizacija rada i bezbednost na radu. Obavezno se mora izvaditi sanitarna knjižica (Beograd : Bulevar despota Stefana 54, Unutrašnjost : Dom zdravlja).

Polaznik je dužan da redovno dolazi na nastavu i da u toku tri meseca najmanje tri puta dovede modela na kome će odvežbati kompletan tretman.

Polaznik je dužan da za nastavu obezbedi : ČETKA ZA FENIRANJE , BALSAM (1 L.) , ČEŠALJ, 1 GEL ZA KOSU, PEŠKIR, MAKAZE OBIČNE, ŠAMPON (1 L.), 1 LAK, EFILIR(makaze za proređivanje kose). Materijal učenik sam nosi i donosi na čas.

Po odslušanoj nastavi polažu se četiri ispita :

  1. Osnovi struke
  2. Tehnologija zanimanja
  3. Bezbednost i zaštita na radu
  4. Praktična provera

Po uspešno položenim ispitima polaznik dobija diplomu i sertifikat stručne osposobljenosti sa kojom može otvoriti samostalnu zanatsku radnju ili se zaposliti u privatnoj ili državnoj firmi.

  1. ŽENSKI FRIZER ZA ODRASLE PREKO 18 GODINA 3 MESECA, 105 SATI TRI PUTA NEDELJNO PO 3 SATA
  2. ŽENSKI FRIZER ZA DECU OD 17 DO 18 GODINA 6 MESECI, 210 SATI, TRI PUTA NEDELJNO PO 3 SATA
  3. ŽENSKI FRIZER ZA DECU OD 15 DO 17 GODINA 9 MESECI, 315 SATI, TRI PUTA NEDELJNO PO 3 SATA